Filmkurs för nybörjare!

Information

Filmkurs för nybörjare- på distans!

Vill du utforska den spännande världen av filmproduktion? Oavsett om du drömmer om att skriva manus eller regissera din egen film, har vi den perfekta nybörjarkursen för dig!

Upplägg:
Under tre tillfällen kommer vi ägna oss åt de olika stegen kring filmproduktion. Detta är en distanskurs och körs via zoom.

Vid första tillfället dyker vi ner i manusets värld där vi diskuterar hur man skapa intressanta karaktärer och minnesvärda repliker. Genom skrivövningar får du möjlighet att utveckla dina idéer.

Under träff två utforskar vi processen för casting av skådespelare samt hur man väljer rätt inspelningsplatser. Vi planerar också för inspelningen av din film.

Vid sista tillfället avslutas kursen med att lära oss om kameravinklar, ljudteknik, klippning och hur man distribuerar sin film.

Praktisk info:
Ingen tidigare erfarenhet krävs men tillgång till mobil, dator eller surfplatta är nödvändigt för att kunna delta och att givetvis ha laddat ner zoom. Det är en nybörjarkurs så fokus ligger främst på utveckling från manus till film.

Om ledaren:
Kursen leds av Gustav Bengtsson, en filmregissör och manusförfattare som arbetat i snart tio år med film både i Sverige och utomlands inom olika genre som drama, animerat och konstfilm.



Startdatum:

2024-11-17

Tid:

18:00 - 20:15

Antal tillfällen:

3

Veckodag:

Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

55636

Plats:

Distans

400 SEK