Lär dig fermentera mera

Information

Fermentera mera! - för hälsans skull. Fermenterade livsmedel är inte bara oerhört smakrika utan de innehåller miljontals små levande mikroorganismer som främjar tarmfloran och hjälper matsmältningen på ett helt naturligt sätt. Under kursen lär du dig rätt teknik och får tips och trix hur du lyckas med fermenterad mat i ditt hemmakök som smakar gott, är hälsosamt och stärker din hemberedskap. Vi använder endast ekologiska och närodlade grönsaker.

Fermentering är ett urgammalt sätt att bevara och konservera mat med hjälp av "goda" mikroorganismer. Under kursen går vi igenom olika fermenteringsmetoder och du kommer lära dig att fermentera olika grönsaker och dryck. Teori varvas med praktik och du kommer att få med dig några glasburkar med olika grönsaker hem. Vi kommer dessutom provsmaka olika fermenterade produkter som kombucha och tempeh.

Kursen anordnas av Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete med projektet ”Mer ekologiskt i Jönköpings län” – ett projekt som synliggör och skapar medvetenhet om ekologisk produktion i Jönköpings län och dess fördelar och påverkan på biologisk mångfald, klimat och miljö. Projektet finansieras med medel från Landsbygdsprogrammet 2014-2020 och drivs som ett samarbete mellan Region Jönköpings län, Refarm Linné, Naturskyddsföreningen och Länsstyrelsen i Jönköpings län. 

Läs mer om projektet ”Mer ekologiskt i Jönköpings län” genom att klicka här.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. 

LEDARE

Romy Ehnert som driver företaget Eldsjäl

BRA ATT VETA

Anmälan är bindande

Tag med 3 glasburkar med bygellock som rymmer 1-1,5 liter

Tag med ett förkläde

FRÅGOR? 

Kontakta Veronica Åberg

veronica.aberg@sv.se 0380-57 56 02

SV:s kurser och verksamhet utgår ifrån studiecirkelns pedagogik. I studiecirkeln förenas lärande och personlig utveckling, samtidigt som vi ger plats för grundläggande demokratiska värderingar. Grunden är det egna intresset och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka studiecirkelns inriktning och innehåll.

Startdatum:

2024-11-27

Tid:

17:00 - 21:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Ons

Arrangemangsnr:

100406

Plats:

Bagarstugan Ödestugu , Ödestugu 5, 56031 Tenhult

450 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Jönköpings län