Portugisiska röster - En resa genom tid och kultur digitalt

Information

OBS! Denna kurs är digital. Se mer information under kursupplägg.

I denna studiecirkel tar vi avstamp i korta texter på svenska skrivna av portugisiska och brasilianska författare och journalister. Utifrån dem samtalar vi om hur vi uppfattar dem och sätter dem i ett nutida sammanhang. Samtidigt ser vi dem i ett historiskt och kulturellt sammanhang såsom exempelvis tiden då Portugal var kolonisatör, hur dagens invånare lever och hur det portugisiska språket har utvecklats. Portugisiska är ett världsspråk – det sjätte mest talade – men denna cirkel är på svenska.

Kursupplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 5 tillfällen. Online-träffarna sker i webbverktyget Zoom. Länk och instruktioner till Zoom mailas ut i samband med kursstart. Det du behöver för att kunna delta i denna kurs är en dator eller surfplatta (gärna med kamera) och en internetuppkoppling.

Förkunskapskrav
Inga.

Kurslitteratur
Arbetsmaterialet är ett kompendium som tillhandhålls av cirkelledaren. Kostnad 50 SEK.
Material ingår inte i kursavgiften.
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok/kompendium till inställd kurs.

Kursledare
Jag heter Lars Skärgren. Förutom att arbeta som lärare är ett av mina intressen att blicka ut över hav och landområden. Det har gjort, att jag ägnat mig åt universitetsstudier i portugisiska och tillbringat en större del av min tid i Portugal och Brasilien. Men just nu, ser jag framemot att tillsammans med dig som deltagare få leda en studiecirkel om den Lusofona världen. Bem-vindo!

Kurslokalen
Distans - kursen är online i webbverktyget Zoom.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart till den e-postadress som du angett. Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.

Startdatum:

2024-09-19

Tid:

18:00 - 19:30

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Tors

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

10289

Plats:

Distans

820 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Göteborg