Släktforskning, Handstilstolkning och tema (distans)

Information

Släktforskning, Handstilstolkning och tema

Innehåll
Ett måste för dig som vill komma vidare i din forskning! På denna kurs lär du dig att tolka olika handstilar och uttryck från 1600–tal till 1800-tal. Cirkelledaren föreläser och handleder kring olika svårtolkade texter och uttryck. Som deltagare får du också hjälp med tolkning utifrån din egen släktforskning. Vid kurstillfällena hjälps vi åt med att tolka texterna som cirkelledaren har skickat ut före varje kurstillfälle.

Vid varje tillfälle kommer det också att diskuteras ett specifikt ämne (t ex bouppteckningar, sockenstämmoprotokoll etc). Ämnen för varje träff väljer gruppen tillsammans med cirkelledaren vid första träffen.

Upplägg
På kurstillfällena ges föreläsningar men även möjlighet till egna övningar under handledning.
Kursträffarna är förlagda varannan vecka.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Bra att veta
Möjlighet att köpa elevabonnemang från ArkivDigital till ett reducerat pris (395 kr för 3 mån). Kursen är digital och går via zoom.

Ledaren
Ewa Runesdotter har släktforskat sedan slutet av 1970-talet och håller sedan 1991 kurser i släkt- och fastighetsforskning.
Ewa är författare till flera olika handledningar och kursböcker inom ämnet.


Alla våra kursledare genomgår Studieförbundet Vuxenskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 8 anmälda deltagare. För att spara på vår miljö skickar vi kallelser via e-post. Håll koll på er skräppost, för kallelsen/fakturan kan hamna där.

Startdatum:

2024-09-30

Tid:

18:30 - 20:00

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Mån

Arrangemangsnr:

116872

Plats:

Distans

995 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Skåneland