Bildvisning med Elisabeth och Håkan Liljenberg

Information

Eslövs Fotoklubb presenterar i Samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, en bildvisning med Elisabeth och Håkan Liljenberg.

Elisabeth och Håkan är naturfotografer bosatta norr om Kristianstad med bokskogen som granne. De är båda medlemmar i naturfotogruppen PhotoNatura sedan många år och genomför fotoresor till naturområden över hela världen. Elisabeths motivområden är främst växter och vatten, macro och även kreativa och konstnärliga bilder. Håkan fotar gärna fåglar och djur men även på senare år mycket macro och kreativa bilder. Båda strävar efter att beskriva naturen på sina egna personliga sätt.

Elisabeth är ute med kameran i snitt varannan dag året runt. Hon gör sällan planerade fotograferingar utan ger sig ut med kameran och låter känsla, intuition och om det finns ett speciellt ljusförhållande styra över motivvalet. Hennes bilder är ofta kreativa eller abstrakta. Många bilder har vatten som motiv och liknar då akvarellmålningar. Hon letar också efter ovanliga detaljer, sådant som de flesta på promenad i naturen kanske inte ens skulle lägga märke till. Även minimalistiska motiv hör till favoriterna.

Håkan har alltid älskat djur och det kommer att sitta i hela livet. Han menar på att det format honom som människa och det skiner igenom i de bilder han tar. "En riktigt bra bild har något som gör att man inte vill sluta titta på den, man upptäcker nya detaljer efter hand. Men det finns naturligtvis vissa typer av bilder jag är lite svag för, jag tycker ofta om bilder med snäv färgskala och bilder som inte är så väldigt detaljrika."

Startdatum:

2024-10-23

Tid:

18:00 - 21:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Ons

Arrangemangsnr:

413453

Plats:

SV Eslöv Ystadsvägen 10 24138 Eslöv

Kostnadsfri

Anmälan

Se informationstext.

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Skåneland