Tälja med kniv och yxa för kvinnor

Information

Kursbeskrivning

Välkommen till en inspirerande täljkurs för kvinnor! Kursen leds av den kunniga och passionerade kursledaren Mette Handler, som delar med sig av sin expertis inom täljning med kniv och yxa. Kursen välkomnar både nybörjare och erfarna täljare, skapad för att passa olika nivåer av färdigheter och erfarenheter.

Mette guider dig genom grundläggande täljtekniker som krävs för att skapa vackra och funktionella träföremål. Hennes undervisningsstil är stödjande och anpassningsbar, vilket skapar en trygg och inspirerande lärandemiljö med utrymme för utforskning.

Under kursens gång har du möjlighet att botanisera bland en mängd olika täljprojekt i din egen takt. Du får välja bland ett flertal olika projekt som passar din nivå och intressen. Bland annat krympburkar, klädhängare, skedar, slevar och andra husgeråd.

Mette hoppas kunna förmedla lyckan och tillfredställelsen att tillverka sina egna saker, och att det ger en insikt att man klarar av mer än vad man tror. Vilket ger frihet att veta att man kan själv!
Verktyg, material, föremål och böcker till inspiration finns på plats.

Under helgen får du lära dig mer om:
• Grunderna i att tälja med kniv och yxa, bandkniv och täljhäst
• Träets olika egenskaper, t.ex. krympning, och annat som är bra att tänka på
• Olika träslag
• Underhåll av eggverktyg
• Introduktion av ytbehandling och dekor

Kursledare: Mette Handler

Mette är danskan som kom till Norge för fjällens skull och till Sverige för kärlekens. Jägmästare och byråkrat, men till sist kom längtan efter att känna skogen i händerna i kapp. Hon har stor vana av att hålla kurser, främst i konsten att tälja med kniv och yxa och det gamla norska byggsättet grindbygge. Mette uppskattar hur slöjden möjliggör variation och kontrast i arbetet; från en liten krympburk till ett helt hus.

Plats: Hemslöjdsgården, Läroverksgatan 7 Linköping
Datum: 19-20e oktober 2024
Tid: Lördag kl. 10-17 och Söndag kl. 9-16
Pris: 2300 kr + material, 200 kr

Förkunskapskrav: Inga förkunskaper krävs för att delta vid kurstillfället.

Bokning och betalning
Var uppmärksam på bokningsreglerna innan du anmäler dig till kursen. Bokningsregler

Som medlem i föreningen Hemslöjden i Östergötland har du 10 % rabatt på kursavgiften. Om du är medlem och betalar via Klarna, får du en återbetalning från Klarna på den avdragna rabatten i efterhand. Alternativt kan du välja att betala via faktura när du genomför bokningen, så får du rabatten avdragen direkt.
Läs mer om medlemskap här: Medlem

OBS! Om du vill utnyttja ett presentkort vid bokningen av kursen, behöver du kontakta Studieförbundet Vuxenskolan för att göra din bokning (se kontaktuppgifter nedan). Sedan behöver du inom en vecka gå till Hemslöjdens butik i Linköping för att genomföra betalningen av kursen.

Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan för frågor kring betalning och anmälan: Maila ostergotland@sv.se eller ring 013-314070
Kontakta Hemslöjden i Östergötland för frågor kring kursinnehåll, medlemskap och övriga frågor: Maila info@hemslojdeniostergotland.se eller ring 013-13 93 62

Kursen arrangeras av Hemslöjden i Östergötland i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.

Startdatum:

2024-10-19

Tid:

10:00 - 17:00

Antal tillfällen:

2

Veckodag:

Lör Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

43132

Plats:

Hemslöjdsgården Läroverksgatan 7 58223 Linköping

2 500 SEK

  • Kurspris

    2300 SEK

  • Materialkostnad

    200 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Östergötland