Sy folkligt plagg

Information


Kursbeskrivning
På den här kursen får du lära dig, eller fortsätta, sy ett plagg till din dräkt. Sy ett nytt livstycke, väst, linneplagg eller kjol, förändra dräktdelar som inte passar eller helt enkelt sy ett folkligt plagg att använda till din moderna klädsel. Ett folkligt livstycke utanpå en blus kan bli som ett smycke. Du får hjälp med hur du påbörjar ett nytt kroppsanpassat plagg och hur du klipper ut mönsterdelarna. Du får lära dig de vanligast förekommande handsömnadsteknikerna i dräktsömnad och framför allt ger du dig tiden att jobba på din folkliga dräkt. Det går även bra att sy om ett plagg som du redan har, om det inte är alltför stora skillnader i storlek. Om du vill sy ett plagg från något annat område än Östergötland så går det bra, men ta med uppritning eller hör om mönstertillgång i förväg.
Du är välkommen till kursen både som nybörjare eller om du vill komma vidare med din redan påbörjade sömnad.

Kursledare: Kerstin Nordlinder Arlid
Kerstin har sytt folkliga dräkter i över 15 år. Hon har utbildat sig i hand- och dräktsömnad på Sätergläntan och har dessutom en pedagogisk slöjdlärarutbildning med i bagaget. Detta blir nu tredje året med folkdräktssömnadskurser som Kerstin håller, där hon lär ut de vanligast förekommande handsömnadsteknikerna som återfinns i de folkdräktsplagg vi har bevarade från vårt avlånga land.

Plats: Hemslöjdsgården, Läroverksgatan 7, Linköping
Datum: 26 oktober och 27 oktober 2024
Tid: kl. 10.00-17.00
Pris: 2000 kr

Bokning och betalning
Var uppmärksam på bokningsreglerna innan du anmäler dig till kursen. Bokningsregler

Som medlem i föreningen Hemslöjden i Östergötland har du 10 % rabatt på kursavgiften. Om du är medlem och betalar via Klarna, får du en återbetalning från Klarna på den avdragna rabatten i efterhand. Alternativt kan du välja att betala via faktura när du genomför bokningen, så får du rabatten avdragen direkt.
Läs mer om medlemskap här: Medlem

OBS! Om du vill utnyttja ett presentkort vid bokningen av kursen, behöver du kontakta Studieförbundet Vuxenskolan för att göra din bokning (se kontaktuppgifter nedan). Sedan behöver du inom en vecka gå till Hemslöjdens butik i Linköping för att genomföra betalningen av kursen.

Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan för frågor kring betalning och anmälan: Maila ostergotland@sv.se eller ring 013-314070
Kontakta Hemslöjden i Östergötland för frågor kring kursinnehåll, medlemskap och övriga frågor: Maila info@hemslojdeniostergotland.se eller ring 013-13 93 62

Kursen arrangeras av Hemslöjden i Östergötland i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.

Startdatum:

2024-10-26

Tid:

10:00 - 17:00

Antal tillfällen:

2

Veckodag:

Lör Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

43414

Plats:

Hemslöjdsgården Läroverksgatan 7 58223 Linköping

2 000 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Östergötland