Stickning -grund/fortsättning

Information

Vill du komma igång med att sticka? Den här kursen passar dig som antingen är helt nybörjare eller som kan grunderna men vill testa nya tekniker. Vi träffas under 5 kvällar i Studieförbundet Vuxenskolans lokal på Kyrkogatan 18 i centrala Enköping.

Förkunskaper
Inga förkunskaper.

Material
Ta med dig eget garn och passande stickor. Om du inte vet vilka stickor eller garn du ska köpa går det bra att låna stickor och garn första träffen så går vi igenom det då.

Upplägg
Under kursträffarna så går vi igenom stickningens grunder och olika tekniker. Du arbetar utifrån dina egna förkunskaper, antingen med att öva på grunderna eller med att testa nya tekniker. Vi testar bland annat att sticka i två eller flera färger efter ett mönster, olika uppläggningar och avmaskningar, strukturstickning med räta och aviga maskor, flätstickning och att skapa mönster med lyfta maskor. Möjlighet att komma med önskemål och påverka vilka sticktekniker vi arbetar med finns. Det finns också möjlighet att påbörja ett stickprojekt, t.ex. vantar, sockor, tröja, under kursen och få hjälp med de olika momenten under kursens gång.
Under kursen ges tips på litteratur och instruktionsvideos som hjälp för att komma igång med stickningen.

Ledaren
Ledare för kursen är Åsa Ögren. Åsa har stickat sedan länge och har även erfarenhet inom andra textila hantverkstekniker så som vävning, sömnad och broderi. Idag jobbar hon med textil konst samt som lärare i grundskolan.
"Jag ser fram emot att få inspirera och hjälpa fler att komma igång med att sticka, visst är det häftigt att kunna skapa sina egna kläder enbart med hjälp av två pinnar?!"

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Startdatum:

2024-09-24

Tid:

18:30 - 20:45

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Tis

Arrangemangsnr:

51538

Plats:

SV Enköping Kyrkogatan 18 74531 Enköping

1 350 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Uppsala län