Sashiko återbruk

Information


INNEHÅLL
Sashiko – återbruk.
En distanskurs i konsten att laga och återbruka textilier med den japanska metoden sashiko.

Sashiko är en traditionell sömnadsteknik som använts för att laga textilier men även för att dekorera, stärka och förebygga slitage. Den lämpar sig särskilt för återbruk och mönsterdesign.

Genom övningar, exempel och handledning arbetar vi praktiskt med prover av grundtekniken samt klassiska mönster. Vi avslutar med ett mindre projekt så som att laga ett klädesplagg eller liknande.

Inga textilier är bortom räddning, de kan transformeras i flera omgångar och är en viktig materialresurs att ta tillvara!

Du behöver ha möjlighet att öva praktiskt mellan kurstillfällena.

Kursen utförs på distans genom övningar, handledning och feedback.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs

LEDARE
Anna Thåqvist är utbildad vid Textilhögskolan och arbetar idag som textil formgivare och kursledare för textila hantverk.
Sashiko och ull är vanligt förekommande inom projekten då hon har ett särskilt intresse och fokus på Re-design och återbruk.


BETALNING
Betalning sker via klarna när du anmäler dig via hemsidan!
Hos Klarna kan du betala med kort, via faktura eller direkt via din internetbank. Du kan också välja att delbetala. Du avgör själv utifrån dina önskemål och förutsättningar.
Om du har någon rabatt så måste du ringa in och anmäla dig och ange vilken rabatt du är berättigad till.

START
Startar vid angivet datum och fulltecknad grupp

ENKÄT
Du kommer i slutet av kursen att få en webbenkät via mail. Vi är tacksamma om du tar dig tid att svara på webbenkäten. Den ger oss underlag för att förbättra vår verksamhet. Tack på förhand.

VILLKOR
I samband med att du anmäler dig till denna kurs/föreläsning så godkänner du våra anmälningsvillkor och personuppgiftshantering.
LÄS MER HÄR

Startdatum:

2024-10-01

Tid:

18:00 - 21:00

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Tis

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

72797

Plats:

Distans

1 450 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Västmanland