RESAN - konstutställning med Peter Buchar. Åre Konstförening.

Information

Välkommen till utställningen RESAN!

Konstnären och Fjällromantikern Peter Buchar visar en större kollektion av sina oljemålningar, i orginal, de flesta skapade under det senaste året. Konstutställningen är s.k. "separat", dvs Peter är ensam konstnär.

Peter kommer att vara på plats personligen alla sex dagarna. Efter utställningen leder han sedan en målarkurs i samma lokal på Kulturhuset fredag-söndag (Obs! Fullbokad!).

Plats: Kulturhuset, Järpen
Datum och tid: Den 16-21 nov. 2024 , VERNISSAGE lördag 16 nov. kl. 11-16. Öppettider lördag-söndag kl. 11-16, månd-torsdag kl. 15-19.30.
Ingen anmälan krävs.

Om Peter Buchar:
Peter Buchar, fjällromantiker och konstnär.

"Kärleken till naturen, bergen och vidderna, har jag med mig sedan mina första barndomsår i Älvdalen i norra Dalarna, och molnens lek på himlen har fascinerat mig så länge jag kan minnas. Ofta tar jag med mig naturen in i ateljen ... och där i stillhet, vid paletten ... låter jag den återfödas".
Efter en lång karriär på skidor under 70-talet, då Peter Buchar tävlade i freestyleskidåkning, följde några år på Cypern, där han drev en windsurfingskola. 1982 bytte sedan livet abrupt riktning, då han genomgick en komplicerad ryggoperation och började läsa på Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm. Han blev massör, zonterapeut och med tiden också Qigong- och Mindfulnesslärare.
Under en längre vistelse i Västindien mitt i livet, 1985, fann Peter sin målardröm. Efter hemkomsten fick måleriet mer och mer plats vid sidan av arbetet med hälsa och friskvård.
Peter bodde senare i södra Spanien under tre år, och började där måla på heltid. Sedan återflytten till Norden 2004 har han varje år haft egna utställningar på gallerier runt om i landet, och deltagit i samlingsutställningar i Sverige och utomlands. Han har också flera gånger visat sin konst på Härjedalens Fjällmuseum, liksom på Museet och Rådhuset i sin hemstad Ulricehamn.
Hösten 2021 bjöds Peter in att ha en egen utställning hos Åre konstförening i Järpens kulturhus. Det blev stor succé.
Nu kommer han tillbaka med en helt ny kollektion oljemålningar.
Peter är medlem i Roslagens Konstnärsgille sedan 2009, och leder vid sidan av det egna skapandet, kurser i meditativt måleri. En sådan kurs kommer han att hålla på Kulturhuset direkt efter utställningen i november, och den är fulltecknad.
Läs mer om Peter Buchar på www.peterbuchar.com

Denna utställning är arrangerad av Åre Konstförening, i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Åre.

Startdatum:

2024-11-16

Tid:

11:00 - 16:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Lör

Arrangemangsnr:

60047

Plats:

Kulturhuset i Järpen, Notvallsvägen 2, 83005 Järpen

Kostnadsfri

Anmälan

Se informationstext.

Har du några frågor?

Kontakta SV Jämtlands län