Nåltovning - Tova figur av ull

Information

Kursbeskrivning

Med hjälp av en filtnål kan man tova ihop torr fårull så att den blir så fast att man kan skapa små skulpturer. Du får lära dig att göra ett "skelett" av ståltråd och sedan tova din figur kring det. Du får tips om hur man skapar olika djurs pälsar. Kanske vill du prova att göra en kopia av din egen hund? Ta i så fall med en näve av hundens päls så kan du blanda den med ullen. Du kan även tova andra figurer än hundar. I slutet av dagen går du hem med en ullfigur som är ca 10 x 10 cm. Du behöver inte några förkunskaper. Material ingår i kursavgiften. Verktyg finns på plats att låna under kursen.

Kursledare: Ann Fristedt

Ann Fristedt är självlärd nåltovare. Som barn och tonåring hade hon två stora intressen; djur och att teckna och måla. Med jobb, familj och hundägande fanns det inte så mycket tid till att teckna och måla varför kreativiteten alltmer tog sig textila uttryck. Efter att ha prövat att jobba med ull insåg hon vilket fantastiskt material det är. Utifrån en bok av Sinco som visade hur man kunde nåltova små hundar av ull prövade Ann denna teknik. Efter det första (ganska misslyckade) försöket var hon fast! Plötsligt kunde hon förena sina intressen. Med tiden har hon utvecklat en egen teknik. Hon använder ull från olika sorters får och päls från hundar. Att använda hundhår blev nödvändigt för att få rätt struktur på pälsarna. Hon strävar efter att avbilda hundens personlighet och gör ofta porträtt av hundar. Hon vill om möjligt undvika att ullhundarna blir alltför gulliga och ser ut som leksaker. Ibland tovar hon andra saker än hundar och har deltagit på flera jurybedömda utställningar.


Plats:  Hemslöjdsgården, Läroverksgatan 7, Linköping
Datum:28 september 2024
Tid: Kl. 10 - 17
Pris: Pris: 1375 kr inklusive material

Bokning och betalning
Var uppmärksam på bokningsreglerna innan du anmäler dig till kursen. Bokningsregler

Som medlem i föreningen Hemslöjden i Östergötland har du 10 % rabatt på kursavgiften. Om du är medlem och betalar via Klarna, får du en återbetalning från Klarna på den avdragna rabatten i efterhand. Alternativt kan du välja att betala via faktura när du genomför bokningen, så får du rabatten avdragen direkt.
Läs mer om medlemskap här: Medlem

OBS! Om du vill utnyttja ett presentkort vid bokningen av kursen, behöver du kontakta Studieförbundet Vuxenskolan för att göra din bokning (se kontaktuppgifter nedan). Sedan behöver du inom en vecka gå till Hemslöjdens butik i Linköping för att genomföra betalningen av kursen.

Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan för frågor kring betalning och anmälan: Maila ostergotland@sv.se eller ring 013-314070
Kontakta Hemslöjden i Östergötland för frågor kring kursinnehåll, medlemskap och övriga frågor: Maila info@hemslojdeniostergotland.se eller ring 013-13 93 62

Kursen arrangeras av Hemslöjden i Östergötland i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.

Startdatum:

2024-09-28

Tid:

10:00 - 17:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Lör

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

43412

Plats:

Hemslöjdsgården Läroverksgatan 7 58223 Linköping

1 375 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Östergötland