Zentangel - Målande meditation

Information

Vad är Zentangle?

Zentangle är en enkel och avkopplande metod för att skapa mönster. Du använder papper och penna för att rita små, upprepande mönster i olika former. Det är som att rita och meditera på samma gång. Metoden är utformad så att alla kan göra det, oavsett om du anser dig vara bra på att rita eller inte. Det handlar inte om att skapa något speciellt, utan om att njuta av att rita och vara i stunden. Det finns inga regler, och du behöver inte planera i förväg hur det ska se ut. Allt du ritar är rätt, och det finns inga misstag – bara nya möjligheter!

Att göra Zentangle kan hjälpa dig att slappna av, minska stress och känna dig mer kreativ.

Under kursen får du lära dig grunderna i Zentangle och du kommer även att få utforska och upptäcka flera olika mönster och möjligheter inom metoden.
Ibland kommer du märka att det blir helt tyst i rummet, när alla fokuserar på sin målning och har hamnat i sin egen bubbla. För att sedan återgå till nästa steg i processen.

Mer information om metoden finns att läsa på hemsidan: https://zentangle.com/pages/about-the-zentangle-method

Material
Du får allt material som behövs för att delta i studiecirkeln skickat till dig inför första träffen, det ingår i den totala kursavgiften.

Cirkelledare
Jeanette Blomkvist är en mångkonstnär som håller på med bland annat japanskt broderi, fotografering och massage. Hon utbildade sig under 2021 till lärare i Zentangle och har sedan dess varit på många event där hon hela tiden utvecklar sin målning och sina mönster. Nu vill hon lära ut denna härliga metod till andra för att de ska få känna av fördelarna med att måla på detta sätt.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Uppge gärna din e-postadress så skickar vi information om någon ändras.
Vid få anmälningar kan kursen komma att ställas in, du får i så fall information om detta.



Varmt välkommen!

Startdatum:

2024-10-09

Tid:

14:00 - 15:30

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Ons

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

52328

Plats:

Distans

950 SEK

  • Kurspris

    800 SEK

  • Materialkostnad

    150 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kalmar län