Akryl för nybörjare och fortsättare på distans

Information

Vill du lära dig att måla med akryl men har svårt att vara med fysiskt, då är denna kursen perfekt för dig! 3 ggr kommer vi att träffas på Zoom för att lära oss olika metoder att måla i akryl. Vi ses på lördagar, den 14/9, 12/10 och 16/11 Finns det sedan önskemål om fortsättning så ordnar vi det!

Målgrupp

Vuxna i alla åldrar är välkomna. Du kan vara både nybörjare och fortsättare.

Mål

Du kommer att få en grundförståelse för olika tekniker man kan måla i akryl. Vilka olika material man kan måla med/på, en känsla av att vara mer bekväm med att måla, samt troligtvis två färdiga 'tavlor'. (Beroende på vilken storlek ni väljer att jobba med)

Innehåll

Under kursen kommer vi gå igenom saker såsom:

- Olika material och papper, samt hur man förbereder allt på bästa sätt för bästa resultat

- Färgblandning och användning av strukturpaste och olika medel för att hindra torkning

- Form och komposition

- Olika tekniker i akryl och hur man får resultatet man vill ha

- Olika tekniker och sätt att undvika eller 'fixa' om det blir något går snett

- Blandteknik med material och olika möjligheter om man vill gå vidare med målningen

- Samt svar på alla möjliga frågor du kommer att ha

Studiematerial

Grundmaterial att ha till hands blir oftast: Akrylfärg i olika nyanser (svart, vit, rött, blått, gult minst) Kan vara hobbyfärg. Tjockt papper, akvarell papper, eller kartong (typ som cereal lådor) samt skisspapper. Minst ett målarduk i ungefär 40cm x 40cm eller större. Penslar i olika storlekar och olika hårdhet (större/hårdare till att börja med, även husfärgspenslar passar bra) En sprayflaska som man använda till växter. Tillgång till vatten/en burk med vatten nära till hands. När du bokat en plats kommer du att få en inköpslista med valfritt material som också kan användas till kursen med olika alternativ på priser, samt olika förslag till återanvändning av befintliga material som ofta redan finns hemma.

Gruppstorlek

I denna kurs finns det plats för 8 deltagare

Om kursledaren

Martha kommer ursprungligen från Kanada med Engelska som modersmål och många års erfarenhet som kursledare med vuxna och barn, i alla åldrar i flera olika ämnen. Tidigare anställd i Kanada som chef på olika större företag. Hon har erfarenhet av både vardaglig samt professionell engelska i tal och skrift. Hon flyttade till Sverige för ca 12 år sedan, och har sedan dess arbetat med språk, konst, Konstterapi, samt som silver- och guldsmed, både på distans och utanför Unnaryd i Hylte området. Nuförtiden är hon vikarie inom barnomsorg, konstnär, kursledare, och konstterapicoach i Hyltebruk med sin sambo, tre bonusbarn och sin pälsbebis, en shih-tzu som heter Zho-zho.






Startdatum:

2024-09-14

Tid:

10:00 - 14:00

Antal tillfällen:

3

Veckodag:

Lör

Arrangemangsnr:

10687

Plats:

Distans

850 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Halland