Drejning, nybörjarkurs

Information

Nyfiken på drejning? Nu har du chansen att lära dig grunderna!

Kursinnehåll
Vi träffas under fyra härliga tillfällen och lär oss grunderna i drejning. Allt från hur en fäster leran på drejskivan, centrerar, formar och bearbetar, till efterarbete som att fästa evtuella handtag och finjustera botten. Sista tillfället läggs på glasering/målning av färdiga alster.

Nu introducerar vi stengodslera, en robust och mångsidig lera som passar både för vardagsbruk och utomhus. Perfekt för dig som vill skapa hållbara, personliga föremål!

Schema:
lördag 16/11 kl. 9-12
söndag 17/11 kl. 9-12
onsdag 20/11 kl. 17.30-20.30
tisdag 3/12 kl. 17.30-20.30 (ändras ev. utifrån behov)

Teori blandas med de praktiska momenten men fokus ligger på hantverket i sig och att hitta känslan. Vi jobbar i liten grupp så alla får utrymme och tid att utvecklas utifrån sina förutsättningar.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, detta är en nybörjarkurs.

Material
Allt material ingår. Tänk på att lera är kladdigt, så oömma kläder är att föredra och har du långt hår ta med en hårsnodd/klämma.

Kursledare
Lisa Strandberg, vår engagerade och kreativa cirkelledare i keramik. Utbildad inom Studieförbundet Vuxenskolan och ett antal fristående kurser. Lisa har utvecklat sin egen stil och teknik och brinner för att dela med sig av sin kunskap och passion till andra. Jobbar med stengodslera och drejar gärna vackra bruksföremål hemma i sin egen drejstuga.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Anmälningsvillkor
Din anmälan är bindande. Du har möjlighet att ångra din anmälan inom 14 dagar från den dag du anmält dig. Om du vill utnyttja din ångerrätt måste du meddela detta till oss på Vuxenskolan på ett klart och tydligt sätt innan ångerfristen löper ut. Återtagande av anmälan efter 14 dagar kan endast ske vid varaktigt studiehinder där intyg kan visas upp, tex läkarintyg. En administrativ avgift tas då ut. Läs de fullständiga anmälningsvillkoren här.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Frågor
Har du frågor eller funderingar, hör gärna av dig på tel. 0950-12585 eller lycksele@sv.se.

Startdatum:

2024-11-16

Tid:

09:00 - 12:00

Antal tillfällen:

4

Veckodag:

Tis Ons Lör Sön

Arrangemangsnr:

75449

Plats:

2481 - Studieförbundet Vuxenskolan, Nybruksgatan 1, 92132 Lycksele

2 795 SEK

Har du några frågor?

Kontakta SV Västerbotten