Föreläsning - Vad är mindfulness?

Information

Vad är mindfulness? Hur kan det hjälpa dig?

Här får du lära dig vad mindfulness innebär och vad det har för effekter som också är vetenskapligt grundade.
Föreläsningen berör mindfulness i livet generellt men också hur det kan påverka i skola, arbete, idrott och sjukvård. Mindfulness är kanske mest känt för stressreducerande effekter men det finns fler kraftfulla egenskaper som kommer till. Du får också prova på några kortare övningar, som inte kräver mer än din närvaro, precis som du är. Dessa för att öka förståelsen, men kan också vara en hjälp till att komma igång om du så önskar.

Något om mindfulness; Hjärnforskare talar idag om "kognitiv overload", hjärnan blir överbelastad. Alla intryck och brus leder oss ofta bort från nuet. Tankar och autopilot tar över och påverkar kroppen och hur vi beter oss. Genom mindfulness lär du dig om en metod och ett förhållningssätt som hjälper till att navigera i tankar, känslor och livet, var du än befinner dig. Detta ger effekter som t.ex. fokusering, stressreducering, glädje, klarhet och medkänsla. Mindfulness används inom bl.a. sjukvård, idrott och i företagsvärlden för att öka fokus, prestation, välmående och framgång.

Ledare:
Jag som föreläser heter Lina Milhav, är utbildad Mindfulnessinstruktör, Friskvårdsguide med lugn och fokus i naturen och Beteendevetare inom psykologi. Har flera års erfarenhet av utövande i mindfulness och flera års bakgrund med arbete som konsultativt chefsstöd. Jag driver idag Linas Livsbalans som livscoach för liv i balans - personlig utveckling, familj och arbetsliv.


Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart, där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare. Vid rejält oväder ställs det in.

Startdatum:

2024-11-14

Tid:

16:30 - 18:15

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tors

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

51832

Plats:

SV Kalmar Polhemsgatan 16 39239 Kalmar

250 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kalmar län