Klimatoptimist -en föreläsning om att välja positiv förändring i en osäker värld

Information

Hur hittar du modet att välja positiv förändring i en osäker värld? Hur sprider du optimism till människor som är oroade över framtiden men som känner sig för överväldigade för att veta hur de ska agera?

Klimatförändringarna blir en allt mer påtaglig del av vår vardag. Vädret blir konstigare, säsongerna förkortas (eller förlängs) och i tidningarna läser vi om inlandsisarna som smälter och de katastrofala följder det kommer att leda till. Med ökad medvetenhet för klimatkrisen följer andra förkrossande nyheter – att klimatångesten, framförallt bland unga, ökar. Sex av tio unga känner stor rädsla inför klimatförändringarna och googlesökningar på ordet “climate anxiety” ökade med 565 (!!) procent under 2021.

Det är inte konstigt att vi känner rädsla inför framtiden. Vart du än vänder dig möts du i princip av samma sak – en sanning som säger att vi rusar mot vår undergång och att politiker och företag inte gör något åt det.

Men tänk om vi kunde lära oss att acceptera klimatkrisen och samtidigt finna inspiration och hopp i alla möjligheter vi har att skapa en ännu bättre värld? Om vi kunde finna modet att välja förändring kanske vi kan skapa en mycket bättre värld än den vi är vana vid idag – friskare, renare, och med bättre förutsättningar för tillväxt, samhörighet och levnadsvärde. Det är inte den berättelsen vi oftast möts av, men en som är minst lika sann. Det är dags att vända blad.

Anne Therese har sökt svaren på dessa frågor större delen av sitt liv, och i Klimatoptimist Handboken erbjuder hon uppmuntran, visdom och praktiska verktyg för att hjälpa oss att släppa taget om rädsla och dagens dystra sanning för att bygga mot en värld som kan vara bättre och vackrare än någonting vi ännu skådat. Den framtiden börjar med att ändra berättelsen om klimatet så att vi kan agera utifrån inspiration, mod och nyfikenhet, inte rädsla. Vi måste släppa skuldkänslan och ansvaret vi känner inför att rädda planeten och väcka gnistan av möjligheter, optimism och hopp.

I den föreläsningen med Anne Therese kommer hon att gå igenom vad det innebär att vara en klimatoptimist. Du kommer att lära dig de största psykologiska skälen till varför vi inte gör mer för klimatet, hur vi kan överkomma dem och samtidigt skapa ett gladare och mer meningsfullt liv, samt hur vi väcker intresset att skapa skillnad hos andra. En grundad och motståndskraftig ledare väntar på att födas inom dig – en som inte bara tror att en bättre värld är möjlig, utan som är ivrig och inpspirerad att göra allt för att den världen ska bli verklighet.





Startdatum:

2024-10-17

Tid:

18:00 - 20:15

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tors

Arrangemangsnr:

11215

Plats:

Digitalt via teams Falkenberg

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Halland