Klimat & hållbarhet -hälften på distans och häften på Vreta gård

Information

I denna kurs får du kunskap om klimat och hållbarhet ur flera perspektiv. Det blir teoretiska genomgångar, diskussioner samt fysisk träff på Vreta Gård (kursledarens gård).

Förkunskaper
Kursen är på en grundnivå.

Innehåll
De första två träffarna är på distans via Zoom.
Teknisk utrustning: Du bör ha en dator med kamera och mikrofon.

Träff 1 Planetens klimatsystem Distans
Onsdag 25 september kl 18.30-21.00
Det är lättare att förstå klimatförändringarna om man har en förståelse för hur planetens klimatsystem fungerar. Under en träff går vi igenom, grundläggande och kort kring samspelet kring solinstrålning, gaser i atmosfären, havs-och luftströmmar, skillnad på väder och klimat och mycket mer. Du får också en inblick i vart du kan hitta klimatrapporter och mer fakta.

Träff 2 Ekosystemtjänster och Agenda 2030 Distans
Onsdag 2 oktober kl 18.30-21.00
FN:s 17 hållbarhetsmål (Agenda 2030), 17 mål som FN:s medlemsländer enats om att jobba med handlar om allt från klimat och minskad ojämlikhet och ingen fattigdom. Vi går igenom målen och har de i tankarna när vi har fysisk träff på Vreta Gård. Ekosystemstjänster handlar om ett sätt att värdera det ekosystem gör för oss människor, ett arbetsredskap i till exempel samhällsplanering.

Träff 3 på Vreta Gård (landsbygd)
Lördag 5 oktober kl 10-15
Kunskapen från de två första träffarna tar vi med oss i diskussioner när vi vid sista träffen är ute i fält i olika biotoper på kursledarens gård, där biologisk mångfald och naturvård är viktiga inslag, såväl som hälsa och lant-och skogsbruk.
Vreta Gård är ett mindre lantbruk som jobbar med fåruppfödning.

Upplägg, datum och tider
Onsdagarna 25 september och 2 oktober kl. 18.30-21.00 Distans via Zoom
Lördagen 5 oktober kl. 10:00-15.00 Träff på Vreta gård
Ta med egen matsäck.

Ledare
Annette Westerberg har de senaste åren studerat olika kurser på universitet och andra skolor kring bland annat klimatologi, meteorologi, miljökommunikation med mera. Sedan tidigare har Annette en bred utbildning inom naturvägledning, lantbruk samt en 20 års lång yrkeserfarenhet som småskalig lant- och skogsbrukare. Annette har 12 års erfarenhet av att hålla kurser. Under flera år har Annette varit delaktig som cirkelledare för ett projekt kring skötsel av diken i odlingslandskapet och går nu en yrkesutbildning kring våtmarker.

” För att kunna ta kloka beslut eller påverka är det ofta viktigt att se helheter, med den här kursen hoppas jag på att öka nyfikenhet samt insikt kring komplexa system såsom klimat- och väder, ekosystem, olika samspel i samhället, naturen och en god folkhälsa.”

Information
För mer information och frågor ställs direkt till kursledare Annette 070-683 36 03 eller annette@vreta-gard.se

Läs även mer på Vreta Gård

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura och för att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.
Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den då.

Välkommen!

Startdatum:

2024-09-25

Tid:

18:30 - 21:00

Antal tillfällen:

3

Veckodag:

Ons Lör

Arrangemangsnr:

51561

Plats:

Distansutbildning Enköping

1 195 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Uppsala län