Jägarskola / Jägarexamen

Information

Vår jägarskola ger dig de bästa förutsättningarna för att avlägga jägarexamen. Här får du kunskaper om arter inom djur och natur som förekommer i Sverige och utbildning i viltvård, jaktetik, jaktmetoder och lagstiftning. Du får också lära dig att ta hand om ditt vapen, vapensäkerhet och vapenvett och att bli en säker jägare. Kursen utgår från Uppsala. Praktiska moment och examination kommer genomföras fysiskt.

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs.

Plats
Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Kungsängsgatan 12, Uppsala. Vissa kurstillfällen kan även arrangeras på andra platser i länet.
Tillgång till bil rekommenderas men samåkning med andra deltagare kan vara möjligt.

Upplägg
Kursen inleds med träffar på tisdagskvällar klockan 19.00-21.15.
Start tisdag 12 november. Träffar både under höstterminen och vårterminen med uppehåll v 51-2.

Observera att vissa kurstillfällen kan ske på annan plats och annan tid än den som anges i kallelsen. Det anordnas till exempel studiebesök med genomgång av utrustning, besök på Biotopia och eventuellt annat relevant och intressant. Mer information ges vid kursstart.
Skjut- och skrivprov organiseras. Kostnad för skjutning och prov tillkommer.

Studiematerial
Kursmaterial "Din väg till jägarexamen" ingår inte i kurspriset. Köp gärna ett begagnat exemplar.

Bra att veta:
Vi skickar dig en kallelse/faktura någon veckor innan kursstart. Om du anmäler dig här via vår webb så får du också en bekräftelse på din anmälan direkt. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Ledare:
Torsten Berglund har stor erfarenhet av att undervisa och han delar med sig av sin gedigna kunskap på din väg till jägarexamen.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Startdatum:

2024-11-12

Tid:

19:00 - 21:15

Antal tillfällen:

15

Veckodag:

Tis

Arrangemangsnr:

51628

Plats:

SV Uppsala Kungsängsgatan 12 75322 Uppsala

3 350 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Uppsala län