Dumpstringslyx - om matsvinn i vardagen

Information

Dumpstringslyx - om matsvinn i vardagen
Journalisten och författaren Andreas Jakobsson har i tio års tid levt på sådant andra har kastat. I det här digitala föredraget ger han verktyg för att bli hållbarare. Att se saker med nya ögon ger möjligheter att ta tillvara sådant som oftast ses som skräp och på så sätt spara pengar, tid och klimat. Med en blandning av humor och allvar väcker Andreas engagemang för hållbarhetsfrågor och presenterar okonventionella metoder för att tackla de stora utmaningar mänskligheten står inför.

Andreas kommer att svara på frågor som vilken påverkan matsvinn har på miljö och klimat, varför kastas mat, hur datummärkningar funkar, kommande matkriser, några exempel där man lyckats minska svinn på bra sätt, vad man kan göra hemma i hushållet för att undvika att slänga och vad som skulle behöva göras från politiskt håll om vi ska kunna gå samma väg som exempelvis Danmark (där de lyckats minska svinnet med 25%).

Föreläsare
Andreas Jakobsson är journalist och författare till bland annat Svinnlandet och Dumpstringshandboken. Han driver också bloggen Dumpstringslyx - hållbarhet på riktigt samt sociala kanaler med samma namn.

Bra att veta
Kvällen sänds på länk via Zoom. Länk skickas ut innan föreläsningen via mejl. Det är därför viktigt att anmäla sig till evenemanget här på hemsidan.

Kostnad
Gratis

Arrangeras i samarbete med
Ett hållbart Bohuslän och Villaägarna Uddevalla

Startdatum:

2024-09-26

Tid:

18:00 - 19:30

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tors

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

97836

Plats:

Distans

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Väst