Artkurs med Naturskyddsföreningen

Information

ARTKURS 2, Hösten 2024
Läget för den biologiska mångfalden är allvarligt. Fler arter än någonsin i mänsklighetens historia är på väg att försvinna för alltid och många ekosystem förändras i grunden. Vad är den biologiska mångfalden? Varför är den biologiska mångfalden så viktig? Vad hotar den? Vad kan vi göra åt hoten? Detta är frågorna vi kommer försöka besvara på i Artkurs 2. Rödlistade och invasiva arter i Jönköpings län är i fokus och vi hoppas vi kan bli små superhjältar som känner igen Trollsmultron och Flodpärlmussla och Kungsfiskaren och vet var de vill bo och vad som hotar dem.
Även i år är kursen uppdelad i olika moment. Under hösten (september-oktober) kommer vi lära oss om skogen och bl.a. delta i en webb-serie som ingår i en kurs för blivande skogsinventerare. Vi besöker muséets utställning om broderade rödlistade arter och vi har planerat in skogsvandringar.
Under vintern (januari-mars) blir det mer teoretisk djupdykning i Rödlistan, om fler hotade arter och vi lär oss om invasiva arter.
Och under sommaren (maj-juni & ev ett möte i augusti) planerar vi så många exkursioner vi kan få in för att se det vi lärt oss och kanske hjälpa till att få bort lupiner, se skillnaden på Jättelokan och Stättan, kanske bygga upp miljöer för hotade arter. Och kanske kan vi kika mer på Vetlanda bäckens nya utseende.
Du måste inte ha gått förra årets Grundläggande Artkurs men du får gärna vara eller bli medlem i Naturskyddsföreningen.

BRA ATT VETA
Vi träffas i SV:s lokal på Stationsgatan 5 D vissa gånger, i naturen vissa gånger och vi håller också kontakt digitalt.

ANMÄLNINGSVILLKOR
Du får en kallelse till kursen innan kursstart.

FRÅGOR?
Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan: tel: 072-0762280 eller tina.andreasson@sv.se
Arrangör är Naturskyddsföreningen i Vetlanda.

Startdatum:

2024-09-03

Tid:

17:30 - 20:30

Antal tillfällen:

8

Veckodag:

Mån Tis Ons Tors

Arrangemangsnr:

29735

Plats:

Vetlanda Museum Kyrkogatan 57431 Vetlanda

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Jönköpings län