Modern jazz tonår/vuxna, nyb./forts

Information

På de här lektionerna arbetar vi med att mixa ihop den moderna dansen (den konstnärliga sceniska dansen) med jazzdansen (den showiga underhållningsdansen). Svettigt, roligt och med mycket rörelser.

Målgrupp
Kursen vänder sig till äldre tonåringar och vuxna. Både nybörjare och fortsättare.

Mål
Efter den här terminen har du fått med dig grunderna inom de två olika dansstilarna. Vi har också repat ihop en koreografi.

Innehåll
Varje lektion arbetar vi med teknikövningar, styrka samt stretch. I slutet av lektionen arbetar vi med en koreografi. Lektionerna är givande och utmanande. Ett bra sätt att kombinera din vardagliga träning med dansglädje!

Om kursledaren
Catherine Ungberg är utbildad danspedagog med lärarexamen i dans från Stockholms konstnärliga högskola. Catherines moderna jazzdans är framförallt inspirerad från Simonsontekniken som Lynn Simonson från New York arbetat fram. Rörelserna är utmanande, flytande och pågående. Det finns en eftersträvan om att komma djupare, lägre och större men också att varje person får anpassa materialet utefter sin kropps förutsättningar. Varje lektion repas det på en koreografi. På Catherines lektioner är det viktigt med rörelseglädjen, att deltagarna verkligen får dansa. Det är svettiga lektioner men lika mycket som musklerna får arbeta lika mycket skratt rungar det i danssalen.

Startdatum:

2024-09-11

Tid:

19:00 - 20:30

Antal tillfällen:

12

Veckodag:

Ons

Arrangemangsnr:

10575

Plats:

Dansstudion Varberg Borgmästaregatan 2 43241 Varberg

1 300 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Halland