Workshop nybörjare: Lindy Hop prova på

Information

Välkommen till en workshop där du får chans att prova den glädjefyllda pardansen Lindy Hop under ledning av Jenny Ammilon. Inga förkunskaper krävs.
Swingdans bygger på föra och följa. När man lärt sig grunderna är det danser med stort utrymme för improvisation och det personliga uttrycket.


Innehåll
Rytmen och känslan är det viktigaste, samt kontakten mellan förare och följare. När man lärt sig grunderna är det en dans med stort utrymme för improvisation och personligt uttryck! Rolig, energisk, cool, svettig, användbar... Lindy Hop är en mångfasetterad dans. OBS! På workshopen kommer du att få prova på social lindy hop, alltså inte akrobatik med kast och volter.

Målgrupp
Alla åldrar från 15 år och uppåt. Den här kursen är för dig som inte dansat Lindy hop tidigare eller för dig som haft uppehåll och vill repetera grunderna. Grundlig genomgång av steg och teknik, samt fokus på känsla och musikglädje. Du får lära dig användbara figurer/turer som du sen blandar som du vill.


Att tänka på vid anmälan till kurser och workshops i Lindy Hop
Genom att anmäla dig i par (som en förare och en följare) har ni förtur på platserna då det annars brukar vara färre förare än följare. På kurserna byter vi sen danspartners, något som är uppskattat när man provat och ger snabbare och bättre inlärning. Så hugg tag i en kompis och anmäl er ihop!!
PAR - Skicka in en anmälan per person samt ange partnerns namn i "meddelande".
SINGEL - Vi ger singelanmälda plats i kurser allt eftersom det blir jämna par. Ange i "meddelande" om du vill vara förare, följare eller vilket som.


Om kursledaren
Jenny Ammilon som leder kurserna uppskattas för sin tydliga pedagogik, dansglädje och förmåga att hjälpa enskilda deltagare på var och ens nivå. Hon har dansat Lindy hop och andra swingdanser under många år och undervisat i West Coast Jitterbugs i Göteborg.

Övrigt
Vi vill uppmärksamma Världsarvet Grimetons hundraårsjubileum "100 år av kommunikation" som infaller 2025. Vi smygstartar helt enkelt redan nu i höst för att ladda för århundradets fest nästa vår där du kan dansa loss fullständigt och känna att du får uppleva "the roaring 20'ies" och härligaste 1920-tals anda. Utöver Lindy Hop-kurser erbjuds även fristående workshops i bland annat Charleston, en av de danser som inspirerat lindy hop. Info om alla workshops och kurser finns här på vår hemsida.

Startdatum:

2024-09-01

Tid:

16:30 - 18:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Sön

Arrangemangsnr:

10820

Plats:

Dansstudion Varberg Borgmästaregatan 2 43241 Varberg

250 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Halland