Finska nybörjare

Om kursen

Vi upptäcker och utvecklar vår förmåga att konversera på finska!
Finska är ett av de nationella minoritetsspråken i Sverige och fler än 725 000 personer i Sverige har finsk anknytning. Under kursen får du börja bygga upp ditt ordförråd, lära dig fraser och grundläggande grammatik för att kunna hantera vardagliga situationer. Du får lära dig grunderna i finska och tyngdpunkten ligger på att kunna tala och kommunicera på finska så snart som möjligt.

Förkunskaper
Nybörjarkurs, inga förkunskaper i det finska språket krävs för att följa denna kurs. Kursen passar även för dig som läst finska någon termin tidigare och vill repetera.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 10 veckor med träffar på onsdagar kl. 17.00-18.30.
Kursmaterial
Kursmaterial ingår i kursen och delas ut vid kurstillfällen.

Ledare
Ledare är Katri Minkkinen med finska som modersmål och ett stort språkintresse som fört henne till en kandidatexamen i nordiska språk och studier i ryska och franska.

"Jag ser fram emot att stötta och uppmuntra alla deltagare att lära sig finska/repetera sina redan befintliga språkkunskaper i finska och vill även förmedla en del av den finska kulturen, Språk är roligt och tillsammans lär vi oss!"

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Startdatum:

2024-09-04

Tid:

17:00 - 18:30

Antal tillfällen:

10

Veckodag:

Ons

Arrangemangsnr:

51203

Plats:

SV Uppsala Kungsängsgatan 12, 1tr. 75322 Uppsala

1 650 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Uppsala län