Sticka islandströja - kamratcirkel Västervik

Om kursen

Välkommen till vår nya kamratcirkel i stickning: Islandströjor med gemensam inspiration och kunskapsutbyte!

Är du sugen på att utmana dina stickkunskaper och samtidigt umgås med likasinnade? Då är vår kamratcirkel perfekt för dig! Vi bjuder in dig att delta i en avslappnad och kreativ atmosfär där vi tillsammans ska utforska konsten att sticka vackra och unika islandströjor.

Delta i spännande diskussioner om mönster, färger och tekniker som kan användas för att skapa vackra islandströjor. Inspirera och låt dig inspireras av andra deltagare.
Oavsett om du är ganska ny eller erfaren stickare, kommer vi att lära av varandra. Vi delar tips, tricks och tekniker för att förbättra våra stickkunskaper och skapa fantastiska plagg.

Upplägg:
Vi bjuder in till en uppstartsträff där ansvarig verksamhetsutvecklare på Vuxenskolan berättar om vad det innebär att ses i kamratcirkel, studiebok och tillhörande studiematerial som man kan jobba efter(om man vill), vilket eventuellt material som finns på plats att låna för användning osv.
Därefter ses gruppen i egna träffar, antingen i våra lokaler eller hemma hos varandra.
Vi bjuder självklart på gófika vid första träffen!
Under kamratcirkelns gång så kommer vi också bjuda in en ledare vid 1 tillfälle som inspirerar och tipsar under ca 2 timmar.

Studiematerial:
Du tar med ditt eget garn och övrigt material. Boken Islandströjor finns till gruppens förfogande om du behöver inspiration för att veta vilket material du behöver inhandla. Om du redan har eget mönster och material så kan du ta med dig det.

Kamratcirkel:
En kamratcirkel bygger på gruppens gemensamma lärande, det finns alltså ingen arvoderad lärande ledare. En kamratcirkel är kostnadsfri att vara med i men man tar med sitt egna arbetsmaterial. En i gruppen behöver utses till cirkelledare för att registrera närvaro vid träffarna men har inget lärande ansvar för det. För den som blir cirkelledare erbjuds utbildning och gemenskap vid våra årliga cirkelledarträffar som tack för hjälpen. Ett fint och viktigt uppdrag för den som känner sig manad.

Lokal:
Kursen hålls på Studieförbundet Vuxenskolan, Kolonivägen 5, Västervik

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart, där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

Varmt välkommen!
Verksamhetsutvecklare Marina Karlsson 070-455 25 15, marina.karlsson@sv.se

Startdatum:

2024-09-03

Tid:

13:00 - 15:15

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Tis

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

51067

Plats:

SV Västervik Kolonivägen 5 59361 Västervik

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kalmar län