Lär dig göra praliner!

Information

Kursbeskrivning


Förutom att ni lär er laga fyllda praliner lär ni er om chokladens väg till oss och ni får också en inblick i chokladens historia. Vi provar också olika chokladsorter och äter chokladfika som ingår i priset.



Målgrupp


Vuxna och barn över 12 år.



Mål


Du kommer att lära dig laga fyllda praliner och varför vi ska köpa sjyst choklad.



Innehåll


Vi dyker in i chokladen och ni får lära er grunderna till att temperera choklad, gjuta, fylla och locka praliner. Ni får en introduktion om chokladens väg till oss och varför vi ska köpa sjyst choklad och en inblick i chokladens historia. Vi provar också olika chokladsorter och äter chokladfika som ingår i priset. Ni får ett 20-tal chokladprodukter eller praliner i trevliga lådor och pralinrecept med er hem.



Studiematerial


Ta med eget förkläde eller oömma kläder. Ta också med bra skor för att vi går och står mycket under kursen.



Gruppstorlek


Denna kurs har plats för 10 deltagare.



Om kursledaren


Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk. Hon har också studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste året. Nu jobbar hon som egen företagare med reko-pralintillverkning, undervisning och som konsult i social hållbarhet.


Startdatum:

2024-09-14

Tid:

13:00 - 17:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Lör

Arrangemangsnr:

10682

Plats:

Vinbergs Bygdegård Hällebergsvägen 13 31194 Falkenberg

850 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Halland