Måla med olja och akryl

Information

Utveckla ditt måleri i olja och akryl
Den här kursen vänder sig till dig som vill utveckla ditt måleri med olja och akryl och samtidigt fördjupa dina kunskaper inom färg och form. Du är alltså inte helt nybörjare, utan har hunnit bekanta dig med olja och akryl som färguttryck och teknik.

Kursen innefattar sex träffar där du, tillsammans med övriga kursdeltagare och handledare, undersöker måleriets möjligheter och potential. Helt enkelt att våga måla oavsett vad det rör sig om för slags motiv och uttryck.

Kursinnehåll
Kursen kommer i huvudsak koncentrera innehållet på eget arbete och återkommande inslag av reflektioner kring deltagarnas arbeten. Det kan exempelvis handla om formteknik, att bygga bilder, tillsammans med hantverkstekniker, sättet att arbeta med material och metoder som kan vara områden att analysera och reflektera kring. Kursdeltagarnas egna uttryck och bilder kommer vara en viktig del och spegla vad kursens gemensamma teman kommer handla om.

Ledare
Med över trettio års gedigen erfarenhet som bild och konstpedagog inom olika skolformer och estetiska verksamheter kommer Gunilla Martinsson-Hammerth guida dig genom kursens olika moment. Gunilla kommer också dela sig av egna erfarenheter som utövande konstnär. Gunilla Martinsson-Hammerth vill förmedla måleriet som tillåtande och lekfullt, men också visa att det ena inte utesluter det andra, utan improvisation och fritt skapande kan samspela med tillägnade kunskaper i tex färglära och komposition.

Material
En mindre avgift för papper tillkommer och betalas direkt till ledaren. Tag med eget material i form av penslar, akrylfärg och och vattenbaserad oljefärg om du har. Behöver du köpa material? Kontakta ledare Gunilla Martinsson Hammerth 070-612 04 27 så får du råd kring lämpliga inköp, t ex av startpaket.

Anmälningsinformation
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad. Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Startdatum:

2024-10-08

Tid:

18:00 - 20:15

Antal tillfällen:

6

Veckodag:

Tis

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

98079

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan C W Borgs Väg 4 44431 Stenungsund

1 900 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Väst