Teaterkurs - Magi på teatern

Om kursen

Skulle du tycka det var spännande att prova på att stå på scen, samarbeta i grupp, leka, skratta, busa och upptäcka saker inom dig som du inte trodde fanns.

Brinner du för att skapa något kreativt i grupp. Då kanske denna kurs är något för dig. Kom och upptäck teaterns magi. Välkomna till en höst full av kreativitet.

Målgrupp

Alla åldersgrupper

Mål

Du kommer lära dig massa om dig själv vare sig du är 90 eller 20 år. Du kommer också lära dig kommunicera rakare och lättare. Och du kommer definitivt övervinna eventuell blygsel!

Innehåll

• Improvisation: Spela i olika scenarier eller vara olika karaktärer.

• Sammarbetsövningar: Lär dig samarbeta i grupp

• Koncentrationsövningar: I teater är det viktigt att man är koncentrerad och fullt närvarande. Dels för att kunna agera bättre, dels för att kunna samarbeta bättre.

• Fantasiövningar, kreativitet: Kanske det känns som att du inte har någon fantasi på det sättet vi kommer använda vår fantasi men tro mig du använder den varje dag!

• Fri kropp: Vi strävar efter att låta kroppen vara så avslappnad och fri men vi lär oss också se hur karaktärer växer fram när vi väl har en fri kropp.

Studiematerial

Ingen kostnad för studiematerial tillkommer

Om kursledaren

Jag heter Felicia Campbell och är professionell skådespelare och regissör men har även arbetat som teaterlärare på olika kulturskolor och studieförbund de senaste 13 åren.

Jag brinner för teatern och det har hjälpt mig och massa andra att öppna upp sig och träda ur sitt skal. Det bästa omdömet jag fick var av en tonåring som tyckte det var ganska jobbigt att vara tonåring. Hon sa att det bästa Felicias teaterkurs är att jag kan få vara mig själv igen och att ingen dömer mig och att jag får lov att utforska mig själv i ett trygga händer.

Jag arbetar just nu som kulturpedagog på en fritidsverksamhet och frilansar även som skådespelare när tid finns!



Startdatum:

2024-09-26

Tid:

09:00 - 10:30

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Tors

Arrangemangsnr:

10432

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Ängelholmsvägen 58 31234 Laholm

550 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Halland