Brodera fritt - en konstform

Om kursen

Välkommen på denna konstkurs i fritt broderi


Kursinnehåll
På denna kurs blir ni guidade av Linda genom processen att brodera fritt för att sedan på egen hand kunna brodera fritt på olika material hemma och utveckla ditt eget konstspråk.


Kursledare
Linda Lasson är självlärd konstnär. Hon började med textiltryck men gick över till att brodera och har haft konsten som levebröd sedan 2016. Oftast sätter on bara igång – med armerings duken utbredd över ett bord, men vissa bilder skissas i förväg, gärna med kulspetspenna.

Linda skapar bilder genom att brodera med svart sytråd av polyester på armerings duk. I hennes bildvärld möts naturen – och de människor som lever i samklang med den – av starka nedbrytande krafter. Det kan vara gruvbrytningar, kalhyggen eller av klimatförändringar orsakade skogsbränder, kort sagt människans girighet.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Material
Deltagaren tar med sig egen nål,sax och tråd i de kulörer du själv vill använda. Material att brodera på ingår i kursen och delas ut av ledaren.
Vi bjuder på lättare fika men lunch får deltagarna själva ta med. Det finns kylskåp och mikrovågsugn i lokalen.

Bra att veta
Vi skickar en kallelse och faktura före kursstart via mail och sms.
Vid för få anmälda kan kursen ändra startdatum eller ställas in.
Din anmälan är bindande och avanmälan som sker senare än 2 veckor innan kursstart debiteras med en administrativ avgift. Läs mer om våra anmälningsvillkor på sv.se


Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Startdatum:

2024-07-06

Tid:

09:00 - 16:00

Antal tillfällen:

2

Veckodag:

Lör Sön

Arrangemangsnr:

36824

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Sundsvall Torggatan 4 85232 Sundsvall

1 550 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Västernorrland